Вести
Подобри го мојот град: Нова функционалност каде граѓаните може да пријавуваат проблеми и на истите да се интервенира                                            Нов веб портал: Активен е новиот веб портал на ЈПКР Услуга                      

 

Поставени табли со еколошки пораки

 

 

    

     Како дел од спроведувањето на едукативните кампањи за подигање на еколошката свест кај населението од Општина Берово од страна на комуналното претпријатие  ЈПКР ,, Услуга,, -Берово сектор- Паркови и зеленило се изготвени табли со еколошки пораки.


     Пораките допринесуваат да се потикнат граѓаните да не фрлаат ѓубре на дивите депонии , да ја зачуваат чиста реката Брегалница  односно да се зачува природата зошто и самите сме свесни каков благодет имаме од чиста и здрава животна средина.

Таблите се поставени на видни места во градот и се молат граѓаните да се придржуваат кон зададените пораки со што ќе го направиме Берово едно од најчистите  и најпосакуваните места за живеење во нашата државата .

 

 

Општина Берово

АДКОМ

Архива

Кој е онлајн

Имаме присутни 9 гости и нема членови